“Dankzij mijn hardware design specificatie kunnen pakketten nu razendsnel geleverd worden via een volledig geautomatiseerde warehouse.”
Mijn eerste gesprek met Marc overtuigde mij direct van de afwisseling en ontwikkeling die Gain mij kon bieden. Na ruim 10 jaar als hardware engineer en specialist machineveiligheid te hebben gewerkt voor dezelfde fabrikant van verpakkingsmachines was ik toe aan zo’n nieuwe uitdaging.
Mijn naam is Jorn en ik ben vader van twee jonge kinderen. Naast mijn gezin hou ik van barbecueën en ons huis staat vol met technisch Lego.
Bij Gain werk ik aan verschillende projecten binnen de drie marktsegmenten machinebouw, proces- & productieautomatisering en water, infra & energie. Hierdoor krijg ik de kans om me als hardware engineer binnen nieuwe markten te verbreden en me als specialist machineveiligheid verder te ontwikkelen.
De onderhandelingen over mijn contract verliepen soepel. Met 30 vakantiedagen, de flexibiliteit om thuis te kunnen werken en een leaseauto voldoet het arbeidsvoorwaardenpakket van Gain precies aan mijn verwachtingen.
Tijdens de opzegtermijn van mijn vorige werkgever maakte ik al kennis met een aantal projecten binnen Gain. Een van de projecten die mij aansprak, draaide om een machinebouwer gespecialiseerd in geautomatiseerde warehouse systemen. Zo wist ik, nog voor mijn officiële start bij Gain, precies waar ik aan toe was.
Op mijn eerste werkdag leerde ik vijf andere nieuwe collega engineers kennen. We kregen een introductie over de geschiedenis, de verschillende marktsegmenten, en de organisatie en ontwikkelplannen van Gain. Daarna ontving ik de benodigde spullen zoals mijn laptop en telefoon, en kon ik aan de slag.
Ik ontwerp nu pakket handlingsystemen voor een groot warehouse project in het buitenland. Met verschillende transportbanden, sorteerders, AGV’s, liften en track- en trace-systemen kan deze warehouse grote hoeveelheden inkomende goederen automatisch verwerken voor opslag of uitgave.
Ons projectteam bestaat uit engineers met verschillende disciplines en nationaliteiten, werkzaam vanaf verschillende locaties wereldwijd. Samen geven we dit project vorm volgens de machine- en laagspanningsrichtlijn. Vanuit deze richtlijnen ontwerp ik met behulp van EPLAN de elektrische installatie en maak ik de bijbehorende technische documenten. Denk aan het construeren van de besturingen en kabelrouting, het maken van vermogensberekeningen en het opstellen van materiaalspecificaties voor drives, schakelkasten, camera’s, sensoren en bussystemen.
Mijn specialisme in machineveiligheid komt in dit project goed van pas. De transportbanden zijn soms dicht boven elkaar opgestapeld en pakketten gaan met hoge snelheden over de band. Door de installatie in verschillende safety-zones te ontwerpen, zorg ik ervoor dat monteurs bij storingen altijd veilig kunnen werken.
Mijn grootste uitdaging is om binnen een internationaal team samen te werken. In verband met de verschillende tijdzones moet ik goed nadenken over mijn projectvoortgang: aan wie stel ik wanneer welke vraag, zodat het project geen vertraging oploopt? Ik heb geleerd om snel met bedrijfsspecifieke standaarden, applicaties en een veeleisende klant samen te werken aan dit complexe project.
Door mijn nieuwsgierigheid en kritische blik zie ik altijd verbetermogelijkheden. Zo help ik (hardware) ontwerpstandaarden door te ontwikkelen en deel ik mijn kennis over machineveiligheid binnen zowel mijn project als Gain Academy. Gain Academy is ons eigen opleidingscentrum op het gebied van industriële automatisering voor uitwisseling en borging van kennis binnen de verschillende marktsegmenten.
Zelf ga ik nog dit jaar deelnemen aan drie opleidingen, namelijk NEN3140, EPLAN Pro Panel en klantgericht en effectief communiceren. Hiermee krijg ik de kans om verder te groeien op zowel inhoudelijk als persoonlijk vlak in mijn rol als hardware engineer bij Gain.
Jorn, hardware engineer
Heeft deze testimonial je geïnspireerd?
Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.