Testimonial

“Eerlijke kennis en support”

Image

Software engineers van Gain zijn momenteel betrokken bij een innovatieve ontwikkeling van KMWE. Het is een van de vele uitdagende projecten waaraan wij de afgelopen jaren voor deze klant mochten werken. Door onze kennisgedreven samenwerking kan KMWE snel doorgroeien in het ontwikkelen van nieuwe producten.

KMWE levert equipment voor hightech machines van grote bedrijven zoals Phillips, Thermo Fischer, Boeing en ASML. “We hebben geen eigen producten, maar ondersteunen onze klanten in de productie van onderdelen, het maken van samenstellingen, speciale processen en ontwikkeling’, zegt Ruud Hurkens, director engineering. “We gaan lange relaties aan met klanten en richten ons op serieproductie. One-offs doen we niet veel. Onze hoofdvestigingen zitten in Eindhoven en Maleisië. Verder ondersteunen we klanten in India. We hebben meer dan 1000 FTE.”

Schoenzolen op maat

De samenwerking met Gain dateert uit 2016, toen KMWE in samenwerking met TNO een 3D-printmachine ontwierp om schoenzolen op maat te kunnen maken. Voor de besturing werd een PLC van Beckhoff gekozen met als motion-systeem XTS. Het programmeren hiervan is een van de specialismen van Gain. “Wij hebben destijds de functional design specifications gemaakt en de software geschreven en getest”, zegt Rob Maas, business unit manager en managing partner van Gain Flex. “De machine is later door KMWE verkocht aan een start-up.”

Eerlijk over kennis

KMWE heeft 45 eigen engineers, van wie er zich 4 specifiek bezighouden met machinebesturing. “We huren Gain in als we specialistische kennis nodig hebben voor complexe besturingen of bij capaciteitstekorten”, zegt Ruud. “Ze zijn fair en eerlijk over de kennis en ondersteuning die ze kunnen leveren en weten goed wat hun sterkten zijn. Ze kijken altijd hoe we een project samen kunnen aanpakken en selecteren engineers die passen bij het team en het project. Het doel van Gain is niet mensen plaatsen, maar klanten inhoudelijk helpen. Dat is een andere invalshoek dan die van detacheringsbureaus.”

Focus op specialismen

“We zijn kennisgedreven”, reageert Rob, die zelf uit de machinebouw in de semiconductor-industrie komt en zich goed kan verplaatsen in de behoeften van klanten op dit gebied. “Als kleine organisatie richten we ons op specialismen en zitten we in een niche. Daar nemen we onze mensen op aan. Ons aannamebeleid is redelijk streng, maar we weten wat we hebben aan onze mensen.”

Opschalen

Een belangrijke trend in de markt is volgens Ruud dat OEM’ers zich steeds meer focusseren op ontwikkeling en R&D in Europa. “Een van onze grote klanten, BESI, loopt daar ver in voorop en anderen volgen. We zien ook dat machinebouwers meer en meer outsourcen. Wij volgen deze trend en zijn aan het doorgroeien op productontwikkelingsgebied. Door de samenwerking met Gain beschikken we snel over de juiste kennis en kunnen we opschalen. We zijn zelf sterk mechanisch georiënteerd, maar in software en elektronica zijn we minder groot. Het is tegenwoordig moeilijk om ervaren specialisten te vinden. In de regio Eindhoven is de war on talent nog steeds volop gaande.”

Toegevoegde waarde

Gain ervaart de samenwerking met KMWE als zeer pleziering. “Onze engineers zijn enthousiast over de projecten die ze voor deze klant mogen doen”, aldus Rob. “Ze willen graag meedenken en toegevoegde waarde leveren. Daartoe krijgen ze bij KMWE alle kansen. Momenteel zijn we samen met KMWE innovatieve ontwikkeling in de clean room techniek aan het doen. Bij dit soort vernieuwende projecten worden wij graag betrokken. Het is dan ook heel fijn om door KMWE als een vaste softwarepartner te worden gezien.”

 

Geplaatst: september 2024

 

Heeft deze testimonial je geïnspireerd?

Wil je werken bij Gain of weten of wij ook jou kunnen helpen bij jouw verbetertraject? Neem gerust contact met ons op.

Logo Gain Automation Technology
Image